Промоција програма подршке малим предузећима за набавку опреме у 2015. Години, РПК Крушевац, 04.12.2015. Г.

Дана 04.12.2015. године, у просторијама Регионалне привредне коморе Крушевац, одржана је оснивачка скупштина „Грађевинског кластера Централне Србије“.

Иницијативу за формирање овог кластера покренуо је Одбор за грађевину и грађевинску индустрију РПК Крушевац, и у том циљу је основао и радну групу која је припремила и организовала оснивачку скупштину. Кластер ће деловати у области пројектовања, надзора и техничког пријема, извођења радова, консалтинга и инжењеринга у грађевини, са основним циљем да се унапреди грађевинска индустрија и подигне конкурентност чланица кроз заједнички наступ на тржишту и према одговарајућим институцијама. Кластер је отворен за нове чланове, а од успешности кластера зависи да ли ће их привући. Скупштини су присуствовали Предраг Вукићевић, председник РПК Крушевац, и Владан Николић, директор Агенције за регионални развој Расинског округа. Скупштина је усвојила Оснивачки акт и Статут кластера, а изабран је и Управни одбор од седам чланова.

За председника УО изабрана је Надежда Миловановић, директорица Политехничке школе из Крушевца, а за заменика председника Миомир Божиловић, директор предузећа Власинац – игда. Надежда Миловановић је овлашћена за заступање кластера.

2

Напусти и одговори

Можете користитиi HTML тагове и атрибуте: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>